Antoni Besses, pianista concertista

Antoni Besses és considerat un dels músics més rellevants

Antoni Besses és considerat un dels músics més rellevants en el panorama musical tant d’interpretació com creatiu dins la segona meitat del segle xx. Sempre acompanyat de grans mestres i rebent els millors elogis per part d’ells (Gibert Camins, Sancan, Jolivet, Ginastera, Copland…) sense oblidar col·legues i col·laboradors de la talla d’Aldulescu, Blacher, Cervera, Comellas, Comissiona, de Larrocha, Graubin, Henkel o Markevitch.

Com a pianista rep nombrosos premis i guardons: Primer Premi a l’Institut Francès de Barcelona, Premi Maria Barrientos, Primer lloc «Drago de Plata» al Concurso Internacional de Santa Cruz de Tenerife, Finalista al Concurso Internacional «Viña del Mar» (Xile). Cal destacar la seva tasca com a Director, i aconsegueix el Primer Premi de Direcció d’Orquestra a la ciutat d’Anvers. Actúa en les sales i orquestres més prestigioses d’Europa i Nord-Amèrica, abordant un repertori extensíssim en el que cal destacar l’aportació de la música actual i de les seves pròpies obres.

Personalitat inquieta i polifacètica, realitza també tasques assídues i intenses en pedagogia. A part del seu càrrec com a catedràtic del Conservatori Superior de Música de Barcelona ESMUC, destaquem les seves màster-classes impartides a Madrid, Varsòvia, Quebec, Kuhmo, Chateau Pitray, Yaoundé i Douala.

Alterna una activitat concertistica de més de mil concerts arreu del món amb nombrosos enregistraments (40 CD), que inclouen diverses integrals com la de Blancafort, Mompou, Falla i Turina; i treballant en aquest moment en les integrals de Bach i del Pare Soler.

Per últim, cal també destacar la seva faceta de compositor amb 200 obres escrites. Actualment està composant un Tercer concert pera piano i orquestra, una segona simfonia i una ópera.

Antoni Besses és considerat un dels músics més rellevants

 

 

Selecció Schubert per a Piano vol.1 / Gran Sonata Pòstuma D958C MIN (1828) / Allegro

Selecció Schubert per a Piano vol.1 / Gran Sonata Pòstuma D958C MIN (1828) / Allegro

 

 

 

 

 

 

 

 

Selecció Schubert per a Piano vol.1 / Quatre Impromptus D899 (Op.90) / AndanteSelecció Schubert per a Piano vol.1 / Quatre Impromptus D899 (Op.90) / Andante

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Integral Johann Sebastian Bach vol.3 / Preludi IV/ BWV 873 a 3 veusIntegral Johann Sebastian Bach vol.3 / Preludi IV/ BWV 873 a 3 veus

 

 

 

 

 

 

 

Integral Johann Sebastian Bach vol.3 / Fuga XI/ BWV 879 a 3 veusIntegral Johann Sebastian Bach vol.3 / Fuga XI/ BWV 879 a 3 veus